BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 6 april 2010

BANGLADESH: Aktuellt från skeppskyrkogården

Några bilder från Aktuellts inslag 6/4. Foto: SVT.
SVT har hittat till Bangladesh
Sveriges Televisions nyhetsprogram Aktuellt sände ett reportage från skeppskyrkogården i Chittagong, Bangladesh, i 21-sändningen idag tisdag (reportern själv släpptes dock inte in på själva stranden där fartygen står). I inslaget bekräftas det mesta av det jag såg på exakt samma plats för två månader sedan: livsfarliga arbetsvillkor och usel miljö. Jag tror dock att reportern missuppfattat hur fartygen egentligen kommer upp på stranden – de vinschas inte, det är de för tunga för, de körs istället upp för egen maskin vid högvatten så långt det går. Därefter vinschas del för del upp på stranden när de sågats itu.

Det är positivt att västmedier rapporterar därifrån, eftersom det ökar pressen både på skrotfirmor och på Bangladeshs regering att göra något åt branschen. Just nu råder högkonjunktur för skeppsskrotarna i Chittagong, bland annat beroende på förbudet mot enkelskroviga tankfartyg som håller på att träda i full kraft.
Några fler bilder från Aktuellts inslag 6/4. Foto: SVT.

Några fler bilder från Aktuellts inslag 6/4. Foto: SVT.

Inga kommentarer:

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest