BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 5 februari 2010

INDIEN: Nu i världens största demokrati

CALCUTTA. Landade i Calcutta, eller Kolkata som man säger här, för ett par timmar sen. Taxin, en Austin av förkrigsmodell fast ändå ganska nytillverkad tror jag, tog en timme på sig att jobba sig igenom trafiken in till centrum. Eller uppriktigt sagt vet jag inte om det är centrum precis men inne i stan i alla fall. Calcutta är ännu en megastad, men av det jag sett hittills verkar den ändå vara en promenad i parken jämfört med kaoset i Dhaka.

Stort pådrag på alla rikskanalerna nu: en parlamentsledamot vars namn jag inte lyckats uppfatta tog lokaltåget i Bombay (Mumbai) istället för att skjutsas av sina säkerhetsstyrkor. En politisk markering som ska visa att Bombayborna ska ta staden åter från terror och osäkerhet (minns terrordådet på bland annat ett välkänt hotell i stan för något drygt år sedan).

Lokala valutan: 1000 rupees = 160 SEK.

Nu är jag hungrig så jag ska ut och leta reda på nåt käk. Ska träffa en kollega på semester här i Indien, det ska bli kul. Skönt att prata svenska också och bli förstådd ordentligt för en gångs skull, det är man inte van vid efter en veckla i Bangladesh.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest