BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 29 november 2008

Det drar ihop sig till smäll i Bangkok

Besättning
på Thai Air kapade sitt
eget plan


Läs den fantastiska historien om hur svenska Camilla kom hem – trots stängd flygplats

Just som terrorn i Bombay var över drar det ihop sig i Thailand till sammandrabbning mellan polisen och de ockupanter som sedan flera dagar lamslår Bangkoks två flygplatser. En explosion skadade flera ockupanter på lördagen inne vid stadens regeringsbyggnad, rapporterade BBC, och polis har anlänt vid Bangkoks internationella flygplats där man ska försöka få bort de tusentals demonstrantrerna. Det finns risk för att det blir ett ganska blodig ingrepp.
Samtidigt lyfter nu det första planet från Arlanda till Bangkok sedan i tisdags. Det väntas landa på en militärflygplats utanför huvudstaden.

Ockupationen av flygplatserna håller på att bli en dyr historia för Thailand. Enligt en thailändsk beräkning förlorar landet motsvarande 55 miljoner kronor varje dygn i uteblivna intäkter från turismen. Enligt en annan siffra har demonstrationerna hittills kostat landet 134 miljarder bath (30 miljarder kronor).
Ett övergivet polisfordon står med punkterade däck vid en infart till Bangkoks internationella flygplats, sedan en insatsstyrka övermannats och jagats på flykten av ockupanter vid flygplatsen på lördagen. Foto: Skynews.com

BILDTEXTRA: Inne i Taj Mahal Palace Hotel


Foto: Skynews.com

Sky News har visat de första bilderna på lördagen inifrån det eldhärjade Taj Mahal Palace Hotel i Bombay. Under natten till lördagen kunde säkerhetspolis still slut säkra hotellet och döda terroristerna. Hotellet gås nu igenom rum för rum.

Foto: Sky News/Star News

Foto: Sky News/Star News

Foto: Sky News/Star News

I fotosekvensen ses bland annat en odetonerad handgranat liggande på golvet, vilket indikerar att terroristerna var mycket tungt beväpnade. De sägs också ha haft tillgång till sofistikerad satellitnavigeringsutrustning, varit mycket vältränade och haft god lokalkännedom om de platser de angrep. Nio terrorister har dödats i Bombay. Den totala dödssiffran närmar sig 200 personer under lördagen.

Bangkok: Flygplatsen stängd till måndag

Sky News citerade just ett AP-telegram som sa att den internationella flygplatsen i Bangkok hålls stängd till måndag. Åtminstone till måndag, ska man kanske tillägga. Våldssituationer hade uppstått, bland annat hade demonstranter rammat en polisavspärrning.

Enligt Sky News reporter på plats vid flygplatsen anländer polis i bilar och lastbilar, vilket kan tolkas som att en stormning av flygplatsen för att få bort ockupanterna förbereds.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest