BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 31 mars 2010

DAGENS BOKTIPS: Robert Pelton Young

Världens farligaste
reseguide i mobilen
Jag läser just nu The Adventurist: My Life in Dangerous Places av äventyraren och journalisten Robert Pelton Young (klicka för mer info). Pelton Young, från Kanada, har gjort sig ett namn genom att som reseskribent och dokumentärfilmare besöka världens farligaste platser (som ofta visar sig vara mindre farliga när man väl är där) som Algeriet, Afghanistan och dylikt. The Adventurist består av utdrag från flera sådana strapatser, men beskriver också om hur han blev den äventyrare han är. Bra läsning.

Peltons troligen mest kända alster är annars The World's Most Dangerous Places (bilden) samt reseguiden Come Back Alive. Dessa har jag inte läst ännu men de står på listan.

Han driver även äventyrarsajten comebackalive.com som konstigt nog är riktigt dålig. Där finns till exempel ett register över världens farligaste platser, men databasen är nästan tom på information. Inte ens om Irak står det något farligt när jag kollade nyss. Märkligt med ett så hett & brett ämne.

Tips för alla med Iphone eller Ipod Touch: Jag läser boken på min Iphone – har laddat ned Iphone-versionen av e-bokläsaren Kindle från Amazon.com vilket rekommenderas. Supersmidigt och kanon när man är på resa och inte vill släpa med sig en trave pocketböcker. Fast de fick gärna addera fler titlar till systemet.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest