BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 2 september 2007

Rätten att förlöjliga

Man kan förstås tycka att publiceringarna av Muhammed-teckningar både i Danmark och, nu, i svenska Nerikes Allehanda inte kan motiveras av något oavvisligt allmänintresse, vilket de borde. Det må så vara, nyhetsvärdering kan ibland verka subjekiv.

Men oavsett det så är poängen med den här NA-artikeln värd att fundera på: ett liberalt samhälle måste klara av att göra två saker samtidigt – försvara religionsfriheten och samtidigt förlöjliga en religion.

Regnet ger grönare höst


Även jag har insett att sommaren, som egentligen aldrig börjat, är slut. Intervjuade en klimatprofessor som förklarade att:
- I takt med den globala uppvärmningen ökar också risken för torra somrar. Samtidigt kan det regna mer på andra ställen. Vissa somrar får vi ett strömningsmönster som matar in lågtryck över norra Europa. Det är en sådan sommar vi haft i Sverige nu. (SvD 3/9 2007)

Ska man se något positivt med detta matande av lågtryck så är det kanske att det fortfarande är väldigt grönt och fint, som man märker när man vågar sig utanför tullarna. Så här såg det ut vid Älta till exempel.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest