BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 14 december 2009

RESA: Kvällen före avresa

När startar egentligen
en resa? Den startar – nu.
Nu är lägenheten
städad, sista middagen på tre månader lagad och uppäten med en kollega, bagaget (nästan) packat och min Macbook Air fylld med musik och en del film. Därtill har jag fått igång mitt bokföringsprogram, bokat en sista tvättid för imorgon, städat kylen och druckit upp den sista pilsnern i nämnda kyl. Ska fixa en halvtimme med packningen och sen lägga mig och läsa en bok, känns som jag inte gjort det på evigheter. Snön ligger vit på taken också förresten. Den sympatiska flygtiden, runt kl 18, gör att jag hinner gå och fixa en del småsaker på avresedagen tisdag också. Bland annat fixa en hyrbil och ett boende eller två.

Så från och med nu startar officiellt resebevakningen för Erik's Big Australia & Asia Tour 2009-2010 på denna blogg. Egentligen är det kanske inte förrän man sitter på planet som en resa startar, eller så kan man säga att den startar långt tidigare inne i huvudet. En filosofisk fråga man kan begrunda. Jag väljer att starta den nu – den här hösten har gått så snabbt att jag inte hunnit med mer än praktiska ting. Men nu tror jag att det mesta är gjort. Skulle åkt ut till garaget och tagit ut Chevan på en sista tur före resan men det hanns inte med idag, det skulle vara det då.

Alla, nästan alla i varje fall, kommentarer och frågor uppskattas. Hej & gonatt!

PACKNING: Att packa platssnålt


Så packar man 20 kallingar
– i en enda systempåse
Att packa handlar om densitet – yeah, jublar alla fysiklärare. Men så är det. Ju mer du kan få in i ett viss givet rum – ryggsäcken eller väskan – desto mer av dina grejor kommer med. Tricket, vilket jag just är i färd med att praktisera, är att jobba med 1) Systempåsar, 2) påsklämmor i plast och 3) tryck. Men inget fungerar om inte klädesplaggen, i mitt exempel här kalsonger, är ihoprullade så att de innehåller så lite luft som möjligt. Tänkt på det, luften är din fiende. Du vill inte packa luft i ryggsäcken utan grejor.

Jag har här rullat ihop vidpass 20 kalsonger (lilla bilden till vänster), lagt in dem likt en blombukett i en systempåse och applicerat kraft på påsen så att all luft pressas ut. Därefter gäller det att stänga påsen med påsklämman i plast – och vips har man ett nätt litet paket av kallingar som håller lätt 20 dagar och inte tar mera plats än en neccesär. Smidigt.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest