BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 11 maj 2009

KARTOR: Nu finns ditt sjökort på nätet


Farleden utanför Nacka.

Sök- och kartsajterna Eniro.se och Hitta.se är mitt uppe i en tuff kamp om vem som kan addera flest funktioner snabbast. Nyligen drog Hitta igång med sin version av Google Streetview, som En resande reporter skrev om för några veckor sedan, nu är det Eniros tur. Sajten har nyligen lanserat svenska sjökort som komplement till kartor och satellitbilder. Här ovanför ses till exempel farleden mellan Runmarö och Djurö utanför Nacka.

Du hittar tjänsten genom att gå in på Eniro.se och välja "Kartor", varefter "Sjökort" dyker upp i väljaren i övre högra hörnet bland satellitbilder och vanliga kartbilder. Väl inne på ett sjökort kan du välja att visa både naturhamnar och gästhamnar, samt klicka fram ett sikte som ger dig GPS-position för vald plats.

För båtägare som vill göra research inför sommarens skärgårdssemester är det bara att tacka och ta emot. Det här täcks in just nu i tjänsten, enligt Eniro: Hela Sveriges kuststräcka, Öland, Gotland, Mälaren, Vänern, Vättern och Hjälmaren.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest