BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 7 april 2008

Nya funktioner på bloggen!

Här är ett par fina innovationer: Nu kan du söka efter tidigare inlägg på den fantastiskt spännande En resande reporters äventyr. Du hittar funktionen i spalten till höger, en bit ner. Välj om du vill leta på webben eller på bloggen.

I samma spalt finns även en ny lista där jag lägger upp resetips, särskilda bildalbum och annat material jag finner värt att puffa för. Där finns till exempel en länk till inlägget om Ekerö, som jag skrev alldeles nyss (skrolla ner en bit).

För dig som gillar current events: Kolla in listan med nyhetstester i högerspalten. Bra tidsfördriv.

Veckans exkursion: Ekerö och KaggeholmEKERÖ. Förirrade mig ut på Ekerö häromdagen och hamnade vid Kaggeholms slott, ovan. Där finns även en folkhögskola. Slottet har på något vis hamnat i skymundan av Drottningholms ståt och prakt. Trädgården är vemodigt ovårdad, dammen tömd på vatten, stenarna mossbevuxna och träden grå. En plats att gå omkring och bli lite sentimental på. Inte en människa i sikte.Man passerar förbi Drottningholm, följer väg 261, tar vänster ut på Ekerövägen och följer åsen förbi det nybyggda villasamhället Ängsvik, som en sorts gated community (se bilden nedan), och Ekerö sommarstad. Vid Sundby tar man vänster vid macken ut på Kaggeholmsvägen.

Eller så fortsätter man i nordvästlig riktning över böljande åkrar, förbi skogsdungar och vikar som man ser avlägset från landsvägen. På vänster sida rakt över Hovgårdsfjärden anar man Björkö med vikingastaden Birka, dit det går båt. Vägen gör en höger-, sen en vänsterkrök där ön är som smalast och fortsätter sedan någon mil, ända fram till färjan till Adelsö. Där finns en krog.

För den som inte orkar köra samma väg tillbaka förbi Drottningholm och Bromma går det att svänga av vid Träkvista och ta färjan vid Jungfrusund, så kommer man rätt upp på E4 i höjd med Fittja/Slagsta.


Utsikten från en rastplats längs Ekerövägen. Nere vid vattnet, Kyrkfjärden, syns Asknäs kyrka.


Jag förföljde en gammal PV på vägen hem. Klicka på kartan så blir den lite större. Eller sök på "ekerö" på hitta.se


Ängsvik villastad. Familjemys i kubik.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest