BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 18 november 2007

Vinter-Stockholm är också vackert

De av denna bloggs förvisso sannolikt få regelbundna läsare som inte redan visste vad jag tycker om vintern, kan härmed sluta fundera på det: Om vintern tycker jag inte. Möjligen undantaget en och annan helg i en skidbacke, vilket är kul.

Med det sagt så är Stockholm, där jag bor sedan tio år, faktiskt rätt fin även nu. De här bilderna togs igår, den 17 november.


Fartyget Mälardrottningen, med det alternativa namnet Lady Hutton på akterspegeln, förtöjt vid Riddarholmen.


Riddarholmen, Stockholm.

Ragnar Östbergs stadshus till höger. I fjärran syns Högalidskyrkans två torn på Södermalm.
Posted by Picasa

Skoj och lek i stan

På väg hem genom Vasaparken upptäcker jag att dom byggt en stor lekplats på en stor orange gummikulle. Komplett med studsmattor, rutschbana och klätternät. Jag står där och studsar ett tag i kvällsmörkret, väldigt kul. Det händer grejer i stan minsann.

Kaffe, leverpastej och danskt val

En tung och grå söndag som den här gäller det att ligga i för att inte deppa ihop. Jag driver i vanliga fall en egen intern kampanj mot fika, eftersom fikandet inte sällan innebär att man äter mat man annars inte skulle ätit och blir lite fetare än man annars skulle blivit. Förutsättningarna för fikat är heller inte alltid de bästa. När man springer på en person man försummat alltför länge och letar efter snabbaste sättet att döva det dåliga samvetet, då kommer det: Ska vi ta en fika?

Men det finns alltså undantag. Idag är en sådan dag. Lätt bakis från igår, har jag gått en sväng bort mot Norrtull och nu hamnat på ett fik mitt emot Vasaparken. Lätt slitna möbler, lågmält sorl, dämpad belysning från kristallkronor. Hötorgskonst på gulmålade väggar. Här sitter jag med min kaffe, pastejmacka och Fokus och läser eftervalsanalysen om det danska valet och tjuvlyssnar på vad de andra fikamänniskorna pratar om. Undrar hur många som har dåligt samvete för att de träffas så sällan.

Nu måste jag hämta mer kaffe.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest