BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 30 juni 2008

Resan blir uppkopplad med ny minidator



TEKNIK. Inom ett par dagar levereras min nya Asus Eee PC minidator, 700-serien, med operativsystemet Linux och förinstallerade program för webb, mejl, Open Office (konkurrent till Microsoft Office) och en del annat. Maskinen har trådlöst nätverk och väger under ett kilo. Min maskin är den billigare 701-modellen, som på bilden ovan. Priset ligger under 3 000 kronor. En något dyrare modell med större skärm, 900-serien, har såvitt jag vet inte släppts i Sverige ännu.

De recensioner jag läst är överlag mycket positiva. Batteritiden får viss kritik, men Linuxsystemet sägs fungera bra, vara stabilt och kapaciteten räcka för de applikationer man behöver på resan. Tanken är att använda den just som resedator för artikelförfattande, mejl och internet. Maskinen använder flashminnesteknik och saknar alltså ordinär hårddisk. Det interna minnet på min maskin är bara 4 gigabyte, men en kortläsare öppnar för kompletterande minne.

Ett test utlovas inom kort här så snart jag fått hem mackapären.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest