BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 4 mars 2012

NATUR: Kondorer vid Colca Canyon

En av de mäktigaste naturscenerier jag någonsin sett: Colca Canyon strax norr om Arequipa, Peru. Från där vi står på bilden och ned till floden på ravinens botten är det 1200 meter rakt fritt fall.

Ravinen som kan mäta sig med Grand Canyon är känd för sina kondorer. Lyckades fotografera en del av dessa jättefåglar trots att systemkameran lämnats hemma.

På bergets sluttningar ligger flera småbyar dit man bara kommer till fots, eller med helikopter. Man kan se stigar ringla sig uppåt mot toppen ytterligare en kilometer upp, andra stigar ringlar runt berget. Där har byinvånarna gått med sina grödor sedan tiden före Inka och spanjorernas intåg för femhundra år sedan. De lär traska där på samma sätt om femhundra år också.

I övrigt förbereder vi nu en liten expedition på två-tre dagar till La Paz, Bolivia, där min kollega M bor med familj. Sedan ska vi till Cuzco med allt vad som erbjuds där.

Nu sitter vi i Puno, staden vid Titicacasjöns strand. Imorgon ska vi ut med båt och se de flytande öarna och deras urinvånare. Stan och sjön ligger på 3800 meter över havet, så med den här tunna luften är det ett himla sjå varje gång man ska upp för en trappa. Vi bor på femte våningen, utan hiss...

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest