BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 29 maj 2011

BÅTWEEKEND: Bullerö tur & retur

Tankning vid Bullandö.
Det blev iallafall bad vid Nämdö
Det artade sig till en helt ok helg bland Stockholms öar, även om planen som den såg ut från början gick i sank: det var för blåsigt för att lägga till vid Bullerö, som jag skrev i förra inlägget, i alla fall om man är ensam ombord. Då krävs hyfsat vindstilla för att det ska funka, såvida man inte lägger till vid en brygga.

Men efter en kväll, natt och morgon – inklusive svinkallt morgonbad – vid norra Nämdö artade sig vädret och jag stävade norrut för att tanka vid Bullandö marina och därefter gå Strömma kanal hem till Ingarö. Har inte gått den förut - det är illa smalt och fartbegränsning på fem knop, en dålig fart som gör båten svårstyrd. Det vore enklare att blåsa igenom i 20. Testade toppfarten också, 31,5. Vid Strömma blev det lunch vid sjökrogen förresten, köttbullar och mos.

Helgrutten.

Har i varje fall fått öva tilläggningar en hel del. Inget större missöde än så länge. Har införskaffat en vhf-radio som det dock återstår att montera. En del pill med det, inklusive att begripa sig på hur tidigare ägare utformat elsystemet i båten.

Jaha, det blev ett inlägg bestående av diverser oväsentligheter det här, men man får se det som en sorts loggbok. Borde kanske starta en särskild båtblogg...

Lite nya bilder i Äventyr i Stockholms skärgård-albumet för den som är intresserad.

Skepp o hoj tills nästa helg.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest