BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 11 april 2007

Visst finns det mat...

Tar delvis tillbaka att det inte finns restauranger. Här ett liknande det kinesiska fast mer stylish och där malajerna själva spisar. Fullt med bilar utanför.
Bredvid ligger ett gigantiskt shoppingcenter, hyfsad kommers så här sent. Jag skulle handlat en liten ryggsäck men hade glömt kreditkortet. Ingen stor skada, det finns fler varuhus.

Kiwijuice min nya favvo

Lokal mat - billigt men lite

Middag vid en lokal kinesisk matmarknad. En stor betongplatta hyser ett tiotal olika serveringar, plus en som expedierar dryck. Inget tak och massor av plaststolar och -bord. Hyser kanske tusen pers. Borden fylls sakta nu.
Jag fick rostad kyckling och ris med stark sås samt pilsner (Tiger) för motsv 20 kr. Gott fast lite väl lite mat.
Annars knepigt att hitta bra restauranger i Melaka. I går blev det dels en hotellrestaurang, dels ett burgerhak med en duktig trubadur som började sjunga Elvis just när jag gick.
Flera bussar till Singapore, en i timmen enl uppg. Ev ska jag traffa Jag, bankiren vid HSBC, i morgon. Kul om det lyckas och hinns med.

En egen strand

Har tagit mig till en strand ett par mil från Malaka. Jag är helt
ensam, vilket delvis hänger ihop med att det finns vassare beacher på
ostkusten och ute på öarna. Men jag klagar inte, jag har sand, sol och
hav, en bra final.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest