BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 1 december 2009

NYHETSFLASH: GM har fått nytt bud på Saab


GM ger Saab Automobile till
årsskiftet att hitta ny ägare

General Motors i Detroit
har fått ett bud på Saab Automobil som ska utvärderas i december. Nyheten medelades precis nyss, 21.15 svensk tid. En månad ger GM för att undersöka om budet är värt att gå vidare med. I så fall kan Saab Automobile komma att få en ny ägare. I annat fall läggs den svenska tillverkaren troligen ned.

GM hänvisar till sekretessklausuler och vägrar avslöja vilka de potentiella nya budgivarna efter Koenigsegg Group är. Koenigsegg hoppade av köpet av Saab i slutet av november med hänvisning till att affären tog för lång tid.

RESEBRANSCHEN: Charter pressas av konjunkturen


Vintertapp för Fritidsresor
– men omsättningen ökar

Även Fritidsresor rapporterar idag tisdag, liksom Ving häromdagen, om en stark marknad även om vinsten sjunker. Fritidsresor preseterar en omsättning på drygt 4,3 miljarder kronor, några tiotals miljoner över förra räkenskapsåret, och gör ett rörelseresultat på 321 miljoner kronor. Det är lägre än resultatet för år 07/08 som blev 368 miljoner kronor, men är enligt Fritidsresor själv "den högsta lönsamheten bland charterbolagen".

"Min bedömning är att vi har lyckats hålla marginalen jämfört med föregående år bättre än någon annan arrangör i Norden", kommenterar Fritidsresegruppens koncernchef Christian Clemens i pressmeddelandet.

Sommaren 2009 har varit stark enligt pressmeddelandet medan vintern innebar ett tapp, vilket slår på resultatet.

Bolaget skriver:
Generellt märktes en stark efterfrågan på Thailand och icke-euroländer som Turkiet, Egypten och Tunisien.

Fritidsresors ägare TUI Travels rapporterar en i princip oförändrad omsättning på 9,6 miljarder kronor. Vinstmarginalen uppgick till 6,0 procent (6,4). Om resultatet från egna agentbolag inkluderas blir marginalen 7,2 procent, enligt pressmeddelandet.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest