BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 6 maj 2012

SKÄRGÅRD! Första båthelgen i hamn

BÖTESKOBBEN. Kallt, inte så soligt, en hel del blåst – men så fantastiskt! Båtsäsongen är igång, vilket celebrerades i helgen med en tur lördag-söndag till Böteskobben, strax öster om Nämdö, där det finns en bra skyddad vik och ett dass.

Knappt en enda båt syntes till under ett helt dygn, den enda som passerade var en taxibåt och en liten styrpulpetare på söndagen. Det blåste runt tio meter på lördagen och solen försvann in i slöjmoln som tog bort en hel del av värmen.

Vattnet håller 7-8 grader så pass långt ut än så länge, så någon badfest är det inte tal om heller. Ännu iaf. Men vi grillade på en klipphäll och gick en promenad på kobben. Oerhört avkopplande. Och båten gick perfekt (ta i trä).

To be continued!

SKÄRGÅRD: Premiären 5-6 maj

BÖTESKOBBEN. Kallt i luft och vatten, även om en disig sol värmer en del. Vind sydväst, vridande till syd. 8-10 m/s på lördagen, avtagande till ca 4 på söndagen.

La till först vid Munkö men vinden var fel så vi tog Skafferiet, tror jag viken kallas, på Böteskobben. Grillning på klipphällen på lördagskvällen, nu på söndag promenad utåt udden.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest