BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 31 juli 2009

FLYG: Svårt kaos på Mallorca efter terrorbomb


Tusentals sitter fast på
charterön efter flygstopp

Svårt kaos rådde enligt flera medier på torsdagskvällen på Mallorcas flygplats sedan en bomb detonerades tidigare på dagen på ön, eventuellt sprängd av den baskiska separatiströrelsen ETA. Två polismän dödades. Vid 18.30-tiden på torsdagen uppgavs flygplatsen i Palma de Mallorca ha öppnat igen. Då hade tusentals väntat på besked om sina inställda hemresor.

Polis stoppade både flyg och fartygstrafik till och från Mallorca efter dådet. I svenska medier uppgavs att kaos rådde på Palma de Mallorcas flygplats Son Sant Joan på torsdagskvällen och att bland andra lågprisbolaget Ryanair betalat biljettpengarna tillbaka utan någon information om när flygen ska börja gå igen eller angående möjlighet till ombokning. Andra flyg på väg till ön dirigerades om till Madrid.

Enligt Sveriges Television är 189 svenskar strandsatta på ön sedan Ryanair tvingats ställa in flygen. En resenär på plats säger till SvD.se på torsdagen att "det är 800 meter kö" till incheckningsdisken på flygplatsen.
  • TV: Bilder från Mallorca ikväll (Associated Press):
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest