BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 13 februari 2012

CHARTER: Flygbolag går i strejk

Charterresa på gång? Efter att facket Unionen nobbat ett medlarbud så tycks nu en strejk vara oundviklig hos en rad flygbolag vilket riskerar drabba charterresenärer, rapporterar nyhetsbyrån TT. De strejkvarslade flygföretagen är Tuifly, Novair och Primera Air. Det kan innebära problem för Apollo, Fritidsresor och Solresor, som använder de flygbolag som är uttagna i strejk, skriver TT. Enligt researrangörerna själva har de styrt upp med andra bolag att sätta in ifall strejken bryter ut. 

FLYG: Bomblarm på Schiphol

Ett drama utspelar sig just på storflygplatsen Schiphol. Enligt rapporter i medier handlar det om en man som låst in sig på en toalett på Schiphol och hävdar att han har en bomb. Flygplatsen vill inte kommentera. 
De internationella terminalerna på flygplatsen, en av Europas största, evakuerades vid lunchtid på måndagen, meddelar Nederländernas militärpolis enligt TT.

PERU: Gerillaledare gripen

Med ett besök i Peru på gång inom några veckor så är jag lite extra nyfiken på peruanska nyheter. En god sådan dök just upp: militär och polis i Peru grep på söndagen en gerillaledare för den gamla Shining Path-gerillan (den heter förstås inte så på spanska, men jag läser nyheten i Washington Post) som en gång i tiden regerade bergstrakterna där den födde sig av kokainhandeln.  Ledaren greps  Huallaga-dalen där man traditionellt odlar kokablad. 

Rebelledaren Artemio, 50 år, flögs till sjukhus efter gripandet där läkare opererade bort två kulor ur buken på honom. Samtidigt deklarerade Perus president, Ollanta Humala, att rebellgruppen inte längre är något hot för landet. 
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest