BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 2 mars 2012

En vanlig dag i Arequipa

Så här ser Arequipa ut (bilden), man kan nästan slå till med att det är huvudgatan, eller nära på iaf. Konstigt nog är det ingen taxi på bild, vilket är märkligt för de flesta bilar här är taxisar. Om de inte är det så är de troligen, i alla fall enligt Lonely Planet, falska taxibilar som för dig till en hemsk och otäck destination ute i ingenstans där du pressas på dina kontokortsnummer, istället alltså för den destination du skulle till.

Detta enligt guideboken alltså, som ju inte kan ha fel, så för att som god och rekorderlig svensk bringa reda i vilka taxibilar man ska ta och inte, så approcherade vi en turistpolis och försökte presentera problemet. Polisen, som inte kunde ett ord engelska, och inte hans kollega heller, verkade först inte förstå frågan - vad menar ni med rån? Här!? Att det i Lonely Planet står att det utförs rån av taxibilar i Arequipa säger troligen mer om Lonely Planet än om Arequipa.

Vi följde i alla fall med in på stationen där vi skulle få en broschyr med registrerade och påstått ordentliga peruanska taxibolag. Vi lunkar genom en dörr - och där sitter en hel klass polisaspiranter och har lekion. Jag klämmer ur mig ett "Hola!" och får samma plus en massa fniss tillbaka. Det var lite roligt. Och någon taxi blev det aldrig. Så ja, det var dagens anekdot.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest