BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 6 september 2008

Militären försöker lösa krisen i Thailand


Demonstranter kräver thailändske premiärministerns avgång på onsdagen. Foto: AP/Welt online

Högt uppsatta thailändska militärer satt i möte under lördagen med regeringstjänstemän för att försöka hitta en lösning på Thailands politiska kris. Sedan flera dagar ockuperas regeringsbyggnaden i Bangkok av gulklädda demonstranter som kräver premiärminister Samak Sundaravejs avgång. Sundaravej, 73, anklagas för att vara en marionett, styrd av den förra premiärministern Thaksin som bor i London. Den thailändske överbefälhavaren Boonsrang Niumpradit mötte cheferna för armén, flygvapnet och marinen, men utan att komma fram till någon enkel lösning, rapporterar Reuters på lördagen. En ny militärkupp uteslöts dock under mötet, eftersom det enligt ÖB skulle få en rad andra negativa konsekvenser. Demonstranterna har vägrat ställa upp på premiärministerns förslag på folkomröstning, och armén har i sin tur vägrat köra bort demonstranterna med våld.

Enligt asiatisk press ökar rädslan nu för att turismen ska drabbas på grund av Thailands politiska kris. Det har samtidigt inte rapporterats några tecken på att turister skulle vara i någon fara, bortsett från de förseningar av exempelvis flyg som demonstrationerna resulterat i.

Svenska UD avråder från resor till fyra provinser i södra Thailand där muslimska extremister härjar, men den varningen har legat ute sedan 2005. Någon avrådan från att åka till Thailand på grund av dagens politiska kris har inte utfärdats.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest