BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 10 juli 2009

Finanskris i Irland

DUBLIN. På en gågata mitt i stan står en proper kille, 28-32 år kanske, i mörka kostymbrallor, vit skjorta och slips och jonglerar. På en lapp på marken bredvid den tomma muggen han försöker samla pengar i står det:

"INVESTMENT BANKER IN NEED"

Servitrisen på restaurangen där vi åt burgare nyss kommer från Lettland. Söt blond tjej på 25-27 kanske som har ett år kvar på sin business school i Dublin.

Vill hon åter till Lettland när hon pluggat klart?

- Oh no, it's terrible there! No one has any job, the Hansabank has lend out a lot of money they will not get back. I want to stay here, or go to London.

Jag uppluser om att Hansabank är svenskägd.

Jag & mamma på puben

Guinness på Mulligan's, Dublin.

RESA PÅ GÅNG: Australien

Bokat & klart till Down Under!
Nja förresten, kanske inte helt klart... Men nästa längre trip går i alla fall inledningsvis till Australien mot slutet av året. Bokade just biljetten – en enkelbiljett, eftersom jag inte är helt säker på hur och vart jag tar vägen efter den ungefärliga månaden bland kängrur, giftormar, Foster-öl och Crocodile Dundee-snubbar med lasson. Testade ett par sökningar med så kallade multi-biljetter, där man har flera stopp på en och samma biljett, men jag fick ingen ekonomi i det. Ex: En biljett Stockholm-Sydney-Shanghai blev mer än dubbelt så dyr som en enkelbiljett Stockholm-Sydney.

Jag har aldrig varit speciellt intressenad av Australien, den forna straffkolonin står långt ifrån högst på min lista, delvis för att det ligger så långt bort men också för att dess nutidshistoria, präglad av det brittiska imperiet, liksom inte har känts exotiskt nog på något vis. Nu uppenbarar sig dock chansen att åka dit med några kompisar, så då tyckte jag att det var lika bra att riva av stället. Hoppas kunna besöka Nya Zeeland också, det ser jag fram emot. Dessutom står både Shanghai, Kina, och Tokyo, Japan, högt på listan och ligger ju inte så långt bort.

G'day mate!
  • Google Maps: Gå en promenad i Sydney i datorn – testa här nedanför.
Dra och klicka i bilden, gå genom att klicka på pilarna längs vägen. Förstora: klicka på övre högra rutan.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest