BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 19 augusti 2010

BILDEXTRA: Västervik i augusti, 2010

Wok på Harrys i värmelampans sken och duggregnets skvalande.
Notvikens småbåtshamn, Västervik. Brygga E.
Vid Gamla tändsticksfabriken.
Händelöp.
Turisterna och småbåtarna har gett sig av mot slutet av augusti och poolen vid gästhamnen i Västervik ligger öde.

VÄSTERVIK: Uppehåll - och middag

Jag konstaterade att det trots allt är 27 mil till Stockholm och att jag inte orkade köra upp dit ikväll - alltså är jag kvar i Västervik. Denna fina sommarstad som nu är på väg att varva ner inför hösten. Jag har för mig att jag skrev nästan exakt samma sak på bloggen när jag var här för ett par år sen vid ungefär samma tid. Nu ikväll har jag gått en promenad bort till småbåtshamnen i Notviken, där vi en gång hade vår gamla skuta liggande. Har också snurrat en sväng igenom de gamla träkåkarna strax bakom inre hamnen och kollat en an gammal träskuta som ligger nere vid kajen nedanför centrum. Det har för övrigt slutat regna.

Nu är jag hungrig efter promenaden och ska ut och välja ett ställe som får den stora äran att servera mig middag och en pilsner. Ska man gå på var det finns mycket folk blir det svårt - stan känns rätt öde - men ska man gå på var det trots allt finns MEST folk så lutar det, tyvärr kanske, mot Harrys. Har ätit där tidigare iofs, helt ok burgare. Nån annan människa vill man ju ha att titta på så det får kanske bli det haket igen.

Planen imorgon är bad och en sväng genom svampskogen om jag passerar den. Vi får väl se om det blir nån skärgårdstur till Hasselö i år, vore trevligt men vädret får avgöra det. Återkommer i ärendet.


/Erik

VÄSTERVIK: Vädret inte på min sida

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest