BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 31 juli 2010

FILIPPINERNA: Ingen brist på plan - men på piloter

Försenade flighter vid Manila Domestic Airport vid min resa i Filippinerna 2008.
Hallå, vem flyger idag egentligen?
Flygplanen finns - men däremot råder pilotbrist i det kaotiska Filippinerna. Philippine Airlines tvingades ställa in minst fem flighter på lördagen eftersom piloterna som skulle suttit vid spakarna sagt upp sig och lämnat landet för jobb utomlands, rapporterar AP.

Problemet är, noterar nyhetsbyrån, inte isolerat till bara flygbranschen: lärare och sjukvårdspersonal hör till de yrkesgrupper som gärna flyr det fattiga och korrumperade Filippinerna för utländska och bättre betalda jobb. 10 procent av den 94 miljoner stora befolkningen jobbar utomlands.

Från Philippine Airlines hade nära ett dussin piloter plötsligt sagt upp sig, utan att meddela sina chefer. Piloterna dök helt enkelt inte upp på jobbet. "Under de senaste dagarna har piloter inte rapporterat in för tjänstgöring. Det här ställer till problem för oss", säger Philippine Airlines talesperson Jonathan Gesmundo i ett tv- och radiosänt uttalande där han bad om ursäkt för de inställda flighterna.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest