BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 1 mars 2008

Trött och nybadad

Är mycket, mycket trött efter att ha varit uppe sen kl 5, bytt land, gått i varuhus i Taipei, sprungit i t-banan och åkt upp i Taipei 101, tornet på 300-nånting meter. Nu sen jag kom åter t hotellet har jag badat - milde vad gött, jag vill ha badkar - och kollat andra halvan av Blood Diamond på HBO. Det var allt jag orkade, fötterna värker ännu av allt spring.

Men jag är väldigt glad att jag åkte hit, Taipei och Taiwan har massor att upptäcka tror jag. Själv hinner jag bara nosa lite.

Imorgon ska jag ev ut på en mini-hajk i något av naturområdena i utkanten av stan, hittade en bra broschyr om det på centralstationen. Fast vi får se, först ska jag sova.

T-bana på kinesiska

Har givit mig på det taiwanesiska t-banesystemet. Är på väg in till city. På kartor och i biljettautomater har de vänligheten att även skriva på engelska ibland. Bor på onödigt lyxigt hotell. Ska spola upp ett bad ikväll och läsa på om Taiwan.

1US$=31taiwan$

TAIPEI, TAIWAN. Hittills har Taiwan varit en mening, Made in Taiwan, på teknikprylar samt en historisk händelse: den förra kinesiska ledningen flydde hit när Maos kommunister tog makten 49. (USA dröjde till 70-talet med att erkänna fastlands-kina om jag minns rätt.) Och så är man här! Känns konstigt.

1 us-dollar är drygt 30 taiwan-dollar. Vad blir det i skr? Måste sätta mig o räkna när jag hinner.

Står utanför flygplatsen nu, allt är rent, nytt och inte mkt folk alls trots att det bor över 20 milj på ön. Ska gå in och fixa en karta. Kl är strax före 11. Jag har missbedömt klimatet, det är rätt kallt, 15-18 grader. Måste kanske köpa en tröja. Har bara handbagage, stora väskan hämtar jag i Manilla i övermorgon.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest