BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 10 april 2009

Drama: Kapten gisslan i livbåt med piraterDe dramatiska kapningarna utanför Somalias kust fortsätter engagera. Världens nyhetsmedier rapporterar under påsken om det pågående dramat där kaptenen på det USA-flaggade fraktfartyget Maersk Alabama, Richard Phillips, hålls som gisslan av kapare i en livbåt utanför kusten. Se Associated Press rapport om dramat.

Det var för ett par dygn sedan som kapare bordade Maersk Alabama. Men besättningen gjorde motstånd och kunde återta kontrollen över fartyget. Som en del i det valde kaptenen att låta kaparna ta honom själv som gisslan, i utbyte mot den övriga besättningens säkerhet.
Ihop med kaparna gav han sig iväg i en livbåt. Den har nu fått slut på bränsle och tar sig ingenstans. I närheten cirkulerar den amerikanska jagaren USS Bainbridge, som hindrar kaparna från att föra över kaptenen till en större, fungerande kaparbåt. 


Under torsdagsnatten försökte kaptenen att fly genom att hoppa i vattnet och simma över till Bainbridge, men upptäcktes och återfördes till livbåten. Förhandlare försöker nu få loss honom i utbyte mot fri lejd för piraterna, uppger flera medier.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest