BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 15 december 2009

Rapport från Peking

Fick just följande meddelande från en av mina medresenärer som befinner sig i Peking just nu:

"Svinkallt, supergod å billig mat å shopping så in i helskotta! Så på det hela taget mycket bra. Men det ska bli så skönt med lite sol å värme!"

FLYG: Förvirrad resenär

ARLANDA TERMINAL 5. Sitter och tar en avreseöl (Tuborg Guld) och läser DN för att slippa släpa på den tidningen runt jorden.

Inser att jag fått med mig nycklarna till tvättstugan av misstag, så mitt första uppdrag i Sydney blir att hitta en post och skicka hem dem igen så att min hyresgäst M kan tvätta. Klantig start på resan, men blir det inte värre än så så är det väl ok ändå.

FILIPPINERNA: Vulkan får utbrott


Här spyr Mayon lava över befolkningen
Filippinska vulkanen Mount Mayon i provinsen Albay i östra delen av landet är på väg att få ett utbrott, rapporterar internationell press. Berget spyr aska och lava och befolkningen flyr. Senaste gången Mount Mayon, 2460 meter hög, hade ett större utbrott vad den 1 okrober 2006. Vulkanen har haft 49 registrerade utbrott under 400 år.

Enligt Associated Press evakueras just nu 20 000 personer från vulkanens närhet.

FLYG: Avgångar på nätet


Flyget tycks gå i tid
Flight CA 912 från Stockholm till Peking går som det ska från Terminal 5 enligt Arlanda.se.

En annan bra sajt jag kan tipsa om är www.checkmytrip.com där du får fram all info om ditt flyg med hjälp av namn och bokningsnummer (står på den elektroniska biljetten). Funkar även i mobilen (se nedan).

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest