BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 16 juni 2008

Dagstur till Vaxholm lagom för en söndag



Efter lördagens fiaskomatch mot Spanien passade det lagom med en avkopplande dagstur medelst Waxholmsbolaget till Vaxholm. Man kliver på nedanför Grand Hôtel och sätter sig i solen. Är framme på runt 50 minuter. Resan dit: en hel del stopp utmed Nacka Strand och Lidingö, Gåshaga bland annat. Passagerarna: amerikaner, tyskar, turister. Många språk i luften. Kul. En kvinna vänder sig om och försöker ta med sig min jacka. Av misstag.

M tipsar om att gå och fika på hembygdsgården i Vaxis, som man kommer till genom att gå rätt igenom stan på något vis. Trevligt, se lilla bilden till vänster.

Man kan också ta en sunkig blå färja över till kastellet - fräschare där än jag trodde. Konferensanläggning, vandrarhem, bar. Hyfsad utsikt från tornet över nejden, se den andra lilla bilden.

Hem på bussen var jag så trött att jag somnade. Det är väldigt vad jobbigt det är med för mycket frisk luft. Orkade bara se rysarmatchen Tjeckien-Turkiet och laga mat på kvällen.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest