BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 13 mars 2012

LIMA: En soptipp man hoppades inte fanns

LIMA: Vi har anlänt till centrala Miraflores, ett städat område i Perus huvudstad Lima som jag misstänker inte är alldeles representativt för denna 9-miljonersstad. Men just här är städat, pyntat i parkerna och blanka bilar som sitter fast i ett konstant trafikkaos. Vi ska nu ta en promenad nedåt strandpromenaden. 

Redan där får man dock en annan bild av stan, såg vi i taxin in från flygplatsen. Här handlar det inte om någon solstekarbeach à la Rio de Janeiro. Visserligen finns bra badstränder en bit bort och vi ser också ett gäng surfare som letar efter den perfekta vågen i Stilla havet. Men vi ser också en soptipp - precis vid havskanten. Rader med lastbilar kör in på sanden, backar ut mot havsvattnet och tömmer soporna rakt nedför sandsluttningen mot vattnet. Det är bland den värsta och mest aningslösa miljöförstöring jag sett. 

Vi har nästan tre dagar i Lima före flyget hem via Amsterdam. Inkaruiner har vi fått nog av, men det ska vara bra och billig både mat och shopping här. Hoppas att stan tar vara på sin chans att ge ett bättre andra intryck än det sopiga första. 


/Erik



Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest