BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 4 april 2007

Asiens rikaste kvinna död

Nina Wang, 69, som av tv-nyheterna kallas Asiens rikaste kvinna, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon ärvde sin avlidne makes 24-miljarderdollarsimperium inom bla fastigheter efter en infekterad domstolsstrid, rapporterar TVB News.

Demokratin dröjer

South China Morning Post toppar med en rörig artikel om att allmänna val dröjer i Hong Kong. Tidigare förhoppningar om att val av både en exekutiv chef och en lagstiftande församling skulle kunna hållas 2012 är nu mer avlägsna, efter nya uppgifter från en regeringskommission.
Mer debatt kring hur valsystemet ska se ut och hur man ska få Peking med på noterna återstår.
Samtidigt drabbas HKs nuvarande chef Donald Tsang Yam-kuen av en svekdebatt eftersom han lovat hitta en lösning under sin innevarande femårsperiod.

Star Ferry till Kowloon


Nere vid vattnet nedanför Centrals bank- och finanspalats ligger Star
Ferry-piren. Färjorna är gamla och maskinerna dunkar sakta nerifrån
skrovet som vore de drivna av ånga. De tar dig över till Kowloon
strax norr om Hong Kong-ön. Vyn, särskilt på kvällen, när man vänder
sig om och ser Hong Kongs skyline är helt obeskrivlig. Manhattan har
inget att sätta emot. Värt att åka hit bara för den.

Hong Kong, här är jag

Hong Kong. Hit har jag velat aka lange - jamte Kina sjalvt ar HK en av de mer spannande destinationerna jag kan tanka mig i Asien. Rent utseendemassigt ar det latt att bli overvaldigad. Att sa mycket far plats pa en sa liten o.
Bor vid Causeway Bay, en dryg halvtimmes stokig promenad blad skyskrapor och elektronikaffarer fran Central. Ska over till Kowloon ikvall eller i morgon och se HK:s skyline - om den nu gar att se i det har molniga och disiga vadret.
Det kandes som att jag skulle missa flyget fran Hanoi, pga vietnamesernas kommunistiska kosystem. Hanoi ar storre an man tror nar man ar i Gamla Stan. Var nara att ta en mc-taxi till flygplatsen, men det ar jag glad att jag inte gjorde. Det tog 30 min med bil.
Blir i HK tre eller fyra natter. Ska hinna med Gouangzhu, hur det nu stavas, i Kina ocksa. Har jag tur gar det att fixa en flight till Singapore direkt fran Kina samma dag som jag aker hem. En logistiskt inte helt enkel not, men det bor ga att losa. Morsning.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest