BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 8 september 2009

SPANIEN: Kan finnas klipp att göra

Roar mig med att kolla lägenheter i Spanien – som bekant har den spanska byggmarknaden havererat sedan 2006, arbetslösheten är tvåsiffrig och Spaniens ekonomi hör till de värst drabbade i Europa av lågkonjunkturen. Det är alltid svårt att veta hur fastighetspriser på mera exklusiva ställen utvecklar sig, man måste nästan åka dit för att skapa sig en bild. Men klart är att investeringarna in i landet fallit, exempelvis från riskkapitalbranschen, samtidigt som rika spanjorer enligt vissa rapporter nu börjat handla igen i spekulation om att aktiemarknad och andra investeringsobjekt är på bottennivån.


Ett exempel på prisbilden är kanske den här lägenheten på 71 kvadratmeter med pool och havsutsikt i Manilva mellan Valencia och Gibraltar (se kartan). Utbudspriset ligger på 108 500 euro, alltså cirka 1 miljon kronor. Jämförelsen haltar visserligen en hel del, men min egen lägenhet i Stockholm – mindre, utan pool & beach – är för tillfället värderad till 2,5 miljoner.
  • Fler fastigheter: Vivaestates (OBS detta är en bland många mäklarsajter, se till att kolla flera.)

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest