BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 22 februari 2008

Amerikansk imperialism

Har lokaliserat stans nöjescentrum. En bit bort från mitt thaihak pågår ett fett disko som jag kollar upp. Stället heter O2. Det visar sig vara väldigt populärt - kön är säkert hundra meter. Men det finns en hake. På en upplyst skylt står det: 'This event is open only to adult smokers 18 years old and above.' I kön står ungarna och tänder cigaretter. Sponsorn av jippot visar sig vara Marlboro och på en stor skärm bakom den höga avspärrningen uppmanas deltagarna bli medlemmar i klubben Marlboro Full Throttle intill bilden av en sportbil. På borden därinne, som jag kan smygplåta över staketet, står askkoppar tjusigt upplysta underifrån.

Som av en händelse är stället bredvid där jag tar en öl sponsrat av samma amerikanska tobaksjätte.

Här kommer svar

Tack alla som kommenterar på mina inlägg, jag läser dem allihop via
mejl i mobilen. Kan inte svara på alla just nu dock. Men tack Jonas,
det var en rolig text att skriva. Och den som undrar om öl: det är San
Miguel som gäller här (tyvärr). Man ska definitivt undvika
light-varianten. En SM kostar vidpass 50-60 peso i baren, ca 10 kr, en
Heineken får du ge tre ggr så mkt för. Tiger finns också ibland.

Rättelse

Har skrivit fel hela tiden, ön heter inte Pasay utan Panay.

Tokbilligt

Gick på shopping spree i Iloilo. Två jeans, två tshirts, två skjortor. Kostnad: 500 skr. Vet inte hur jag ska få plats med allt.

Det här är en universitetsstad så det finns massa mode i varuhusen och kidsen är mkt välklädda. Allt är galet billigt, det är mest en fråga om hur mycket man kan få med sig.

Nästa punkt på schemat: göra research vid färjeterminalen. Tjejen i receptionen säger att jag ska be taxin köra till 'the peer'. Låter logiskt. Därefter troligen till en stadsdel som heter Molo och kolla. Har inga stora övriga ambitioner med dagen. Kan bli middag längs Diversion road, ca 1 km, där det ska finnas många restauranger.

Sol och lagom fläkt ute, ca 30-32 grader gissar jag.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest