BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 29 februari 2012

RIO: Flygförvirring

I arla morgonstund har vi tagit oss till flygplatsen denna onsdag för att resa till Lima i Peru. Väl där, på flygplatsen alltså, framgår det att planet inte går 05:52 utan 06:52. Oklart exakt varför, även om det skulle kunna ha något att göra med att Brasilien gick över till vintertid häromdagen. Nu har de ändrat gaten också, från 10 till 09.

Rios flygplats är erbarmligt tråkig, men det finns iaf en kiosk där uppe där man kan införskaffa en degig giffel och kaffe. Att köra hit verkar svårt, det finns ingen vettig motorväg till flygplatsen annat än under sista kilometrarna utan chaffisen får snirkla sig fram längs smågator i denna jättestad.

I Lima ska vi ta en taxi till ett busskontor och där inhandla biljetter för färd till Arequipa, där vi tänkte vara ett par nätter. Bussresan dit kan vara 16-18 timmar så det blir en upplevelse. Men det ska vara bra bussar har vi sett.

Nu får man tydl boarda.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest