BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

onsdag 24 mars 2010

BILDSPECIAL: 400 Kinabilder i nytt albumHÄR ÄR MITT
KINA I BILDER
Peking, Shanghai och Nanjing – här är de bästa bilderna, inklusive Kinesiska muren, Mao-kult, Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och från ett Shanghai som aldrig sover.

• Klicka HÄR eller i raden av album i högerspalten.

• Nu finns även resebilder från vackra Nya Zeeland!

GOOGLE VS. KINA: Sökjätten lägger ner självcensur

Googles offentliga bråk med Kina ökar. Google beslutade sig i början av veckan att sluta självcensurera den kinesiska versionen google.cn och istället styra all kinesisk söktrafik till den för tillfället öppna Hongkong-versionen av sajten. Det är det senaste exemplet på bråket mellan USA och Kina, där Dalai Lamas besök i Washington nyligen, USA:s vapenaffär med Taiwan och Kinas anklagelser om att USA bryter mot de mänskliga rättigheterna varit andra höjdpunkter.

Tre sidor läsning i SvD Näringsliv finns idag om Google vs. Kina-bråket, inklusive min betraktelse från Peking. Med en gigantisk och prestigeladdad världsutställning runt hörnet så är ett offentligt bråk om frihet på internet det sista Peking önskar sig, är temat.

Köp tidningen – eller läs här.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest