BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 26 februari 2008

Raritet

Inte för att den har nåt med Filippinerna att göra men ändå: en skönt begagnad vinröd, lappad, rostmålad, potent Ford Mustang GT 350 parkad vid strandpromenaden. Oj vad man äger med den bilen.

Cebu-ligan

Jag tror jag har lurat ut det nu. Ön bredvid är Cebu, vars huvudstad med samma namn är en betydande turist-hotspot för de fegisar som vill undvika kaoset i Manilla. Gissningsvis tar sig de som vill se nåt annat än Cebu hit till Dumaguete och ställer till det här istället. Här bredvid sitter nu ett högljutt gäng fransmän till exempel, som jag plåtar i smyg medan jag väntar på min kyckling.

Ska imorgon hyfsat tidigt undersöka möjligheterna att hinna förbi Taiwan. Resebyrån öppnar kl 8.

Vilar ut och planerar

Sitter pa ett internetcafe med gapande dataspelande ungar. Tror de spelar Counterstrike. Ett javla liv. Har mejlat lite och ska nu kolla upp diverse biljettpriser etc hit och dit. Det som gor planeringen en aning komplicerad just nu ar vadret, eller rattare sagt det mycket ombytliga vadret. Ena timmen ar det sol, nasta duggregn, nasta igen molnigt i storsta allmanhet. Det finns en massa beachresorts harikring, men det kanns lurigt att investera tva dagar pa ett av dem om det inte ar sol. Ska bestamma hur jag ska gora i morgon.

Dumaguete (uttalas 'dumagete' har jag fatt lara mig) ar en proper universitetsstad med en ca 3-400 meter lang strandpromenad, fast det ar ingen strand man badar vid direkt, hamnen arprecis bredvid. Men stan ligger fint till, och det finns en massa shopping, restauranger etc. Alls icke nagot daligt stalle, skulle fungera bra som utgangspunkt om man ville gora dagsutflykter etc. Som jag skrev tidigare ar det samtidigt valdigt gott om blekfeta europeiska alt. nordamerikanska karlar, inte sallan med de valkanda filippinska kvinnorna med sig, och jag tycker uppriktigt sagt att det inslaget sanker helhetsintrycket av stan. Det kanns inte som ett backpackerstalle direkt.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest