BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 1 oktober 2009

ASIEN: Ny naturkatastrof skördar dödsoffer


1000 eller fler kan ha dött
i indonesiska jordbävningen

Dödssifforna närmade sig 1000
efter den indonesiska jordbävningen, styrka 7,6, som lämnade staden Padang till stora delar ödelagd. Ändå är Indonesien normalt svårt drabbat av jordbävningar och att den här inträffade rapporteras inte ha varit en överraskning - enligt Sky News har den seismiska aktiviteten snarare varit ovanligt låg senaste tiden. 2400 personer rapporteras ha skadats. Elektriciteten är utslagen i stora delar av staden, enligt Times Online, och det låder brist på bränsle till räddningsfordonen. Minst 500 byggnade i Padang rapporteras ha kollapsat.

TV: Mannen ligger fastklämd under huset


Det är den senaste i en rad naturkatastrofer i östra Asien. På Samoa österut i Stilla Havet steg dödssiffran upp mot 150 under torsdagen efter en jordbävning där tidigare i veckan som orsakade en tsunami. Och i Filippinerna, med huvudstaden Manila, pågick arbetena med att återställa vad som förstörts i översvämningarna nyligen, orsakade av ett tropiskt oväder.
Här inträffade katastroferna

Visa Katastroferna i Asien på en större karta
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest