BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 17 januari 2010

BUSS: Nya Zeelands Ryanair på hjul


Nu jäklar ska här åkas buss
Har hittat ett billigt bussbolag, nakedbus.com, som har "cut the frills" som de säger och helt enkelt bara kör bussen från A till B. Det låter som irländska Ryanairs policy. Och om den kan man ju tycka vad man vill men jag gillar det på nåt vis ändå, jag är mest intresserad av att komma runt i landet och kolla lite kiwisar och vad det nu är. Jag menar, hur mycket lyx kan det vara i en buss? Lite fotstöd, dass, videorulle, och ljummet vatten.

(Se förra inlägget nedan, där babblade jag lite om vart jag tänkt åka med denna buss.)

Har suttit och skrivit idag med men nu ska det inte jobbas mera på några dar hoppas jag. I förmiddags satt jag på ett café och mejlade. Datorbatteriet var nere på rött och jag var under press att hinna klart, då en äldre herre kommer fram och undrar om han kan boka ett hotell i Europa på datorn. "Javisst" svarade jag, på missförståndet att han frågade generellt om det gick att boka på vilken dator som helst i cafét. Jag gjorde, lätt stressad, ingen ansats att släppa till tangentbordet så han såg konstigt på mig och lommade iväg. Så kan det gå.

Nu ska jag fira med en öl och nån sorts middag.

RESA: Planerar nästa steg


Snart dags att resa iväg igen

En natt till blir det i Auckland sen tar jag bussen. Troligen norrut som det ser ut, till Cape Reinga (se kartan) om det nu går nån buss så långt. Eller, så längt är det inte, bör kanske gå på en förmiddag. Eller vad vet jag. Man kan hyra bil här för AU$ 10 per dag "with no hidden costs" påstår de. Men det vet man ju hur det brukar vara med den saken. Så som jag briljerade i vänstertrafiken i Sydney så var jag lite sugen på det men nu blir det nog bussen ändå. Ska i alla fall kolla busspriser nu tänkte jag (satt på ett café med internet nyss, packade ihop, kom på att jag glömt kolla bussapriser och hostelmöjligheter, gick tvärs över gatan till ett annat café med internet och där sitter jag nu).


I övrigt mejlade jag just iväg lite bilder till ett potentiellt reseknäck om Cairns i Australien och barriärrevet. Eller frågan är hur potent det är egentligen, redaktörer hemma i Sverige verkar antingen ha slut på pengar eller vara drabbade av en tsunami av knäck. Eller båda. Jag publicerar en av bilderna därifrån här istället nu, så någon får se den i alla fall:


"Stinger suits" skyddar mot dödliga maneter i norra Australien. Det var en månad sedan vi var där nu – tiden går fort.


Helt sjukt med Haiti för övrigt, jag fastnar framför Sky News i hotellfoajén hela tiden. En del av mig, reporterdelen, vill vara på plats och rapportera om eländet.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest