BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 23 augusti 2008

Ett väldigt fint exemplar

En Camaro -77, stående på Torsgatan, Stockholm. Två år yngre än min alltså. Det konstiga är att bilregistret påstår att den är uttagen i trafik februari -08. Det kan ju förklara skicket förstås, men man undrar ju var den hållit hus i alla år.

DC3:a över Kungsholmen


En gammal McDonnell Douglas DC3 har just lyft från Bromma och passerar Kungsholmen i östlig riktning med sitt karaktäristiska ljud från de två maskinerna. Syns mest som en liten prick på bilden. Har hört det här planet förut, det måste vara några entusiaster som driver det.

Uppdatering: Maskinen är troligen den gamla Fridtjof Viking. Se denna film från sommaren 2007.


When the Levees Broke: New Orleans efter Katrina


Foto: HBO

Strax efter Katrina började regissören Spike Lee göra en dokumentär om New Orleans och den katastrof som orkanen innebar för Mexikanska golfkusten, då i augusti 2005. Det resulterade i "When the Levees Broke", ett fyra timmar långt mästerverk om brustna drömmar, havererade räddningsinsatser, en inkompetent federal regering, rasskillnader och undermåliga flodvallar.

Jag har just sett färdigt pjäsen, som sändes på HBO i USA i fyra delar 2006, tror jag det var. Fantastiskt bra. Alla som har minsta intresse i hur dagens USA fungerar, eller inte fungerar, måste se den.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest