BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 24 februari 2011

ROADS LESS TRAVELED: Ny körning imorgon

Tog bilen ut i Namiböknen, sanddynerna strax söder om Swakopmund, tidigt i morse för att fotografera i morgondiset. Mycket fint, även om solen dolde sig bakom dis. Bilderna gick inte att ladda in i ipaden så dem får ni se sen.

Annars har jag tagit det lugnt på förmiddagen, men nu ska jag packa ihop och åka till en firma som heter Desert Explorers som jag fått tips om. Diset gör att jag nog ställer in beachaktiviteterna idag, men man vet aldrig - kanske kan få till ett snabbdopp ändå.

Imorgon tar jag nästa pass i rundresan, in i parken Skeleton Coast. Se kartan (om den nu kommer med här): jag har ett rum bokat i Terrace Bay, som är så långt norrut man kan köra i parken. Det är den här kuststräckan som är ökänd för sina farliga rev utanför, vilka orsakat många skeppshaverier genom seklen.

De flesta turister, enligt Lonely Planet i alla fall, kör bara ungefär halvvägs så långt som den allmänna delen av parken sträcker sig. Men då missar man tydligen en mäktig sträcka av kusten, med havet på ena sidan vägen och den öde öknen på den andra.

Jag kan bara gissa att det är si och så med internet där, så räkna inte med uppdateringar på ett tag (kan inte skicka blogginlägg från mobilen i Namibia, bara sms, förutsatt att det finns täckning förstås).

Over 'n out.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest