BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 10 juli 2011

SKÄRGÅRD: Nya bilder i albumet


Helgen har bjudit på båttur med pappa, bad, bad, mera bad, navigation i dimma, grillning på klipphällen, solnedgångar och regn. Se bilderna med start här! Och tänk – semestern har inte ens börjat ännu :-)

BAD: På svaj i en vik

Fint väder igen, precis när jag nådde hemmahamnen. Jag har stannat och käkat och tankat vid Strömma, och nu kört till en skyddad vik nära Grisslinge med stiltje där jag ligger på svaj. Ska bada lite till.

VÄDER: Regn på gång

Vädret har försämrats senaste halvtimmen och prognosen där jag är innebär troligen regn. Det hänger redan i luften, känns det som. Vinden ökar också. Lite längre inåt land, Nämdö, ska det dock vara sol i eftermiddag, så jag drar mig inåt nu. Avgång inom en kvart.

SKÄRGÅRD: Söndagmorgon i viken

Klockan är 9 och jag sitter med min frukost på akterdäck efter morgondoppet för nån halvtimme sen. En morgonbris friskar i från syd. Det är åtta båtar här, de flesta segel. En dansk båt badar de från nu. En tysk familj kom igårkväll med en liten båt med aktersnurra. Ett grabbgäng kom med en rätt stor båt och hade fasliga problem med att lägga till. Min analys är att de kastade i ankaret för sent. En motorbåt, en Delta, kom just, ankrade på svaj en kvart och är redan på väg härifrån. Den kom från Sandhamnshållet, de tyckte väl att det är bättre där i trängseln trots allt.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest