BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

torsdag 1 mars 2012

STRAPATS: På väg upp i Anderna

Nu har vi bokat upp oss på en tvådagars trekking- och busstur i Anderna, världens längsta bergskedja. Det ska beskådas kondorer, har det utlovats, och studeras vulkanen El Misti som vi iofs redan såg på håll i morse samtidigt som vi till frukost intog vårt kokate. I övrigt har ve bevandrat gatorna i den väldigt trevliga staden Arequipa och handlat väskor, mkt billigt här. Vi spenderade förmiddagen inne på ett fint gammalt kloster, Monasterio de Santa Catalina, som hölls isolerat för omvärlden i runt 400 år innan det på 1970-talet öppnades för omvärlden. Klostret är som en helt egen by med gränder och små innergårdar, inte helt olika denna på bilden som dock är från vårt hotell. Känns också som ett kloster som sagt, med sitt välvda stentak och utan uppvärmning.

En negativ sak med Arequipa förresten är att folk envisas med att köra bil, mest taxi, i de små gränderna. Det känns som om det vore total trafikstockning i Söderköping.

Vi åker inte åter hit efter trekkingen utan körs till Puno som ligger vid världens högst belägna navigerbara sjö, Titicaca.

AREQUIPA: Det hittills äldsta hotellet

AREQUIPA, PERU. Det är som att gå och lägga sig i en sagobok, det här hotellet. Rummet består av ett stenvalv, cirka fyra meter i höjd, och vars väggar är en meter tjocka. Huset måste ha stått här på Incaindianernas herravälde, i alla fall känns det så.

Efter en hel del timmar på Limas utmärkta flygplats i väntan på nästa flyg har vi kommit till Arequipa, känd för bland annat en 5000 meter hög vulkan och en Grand Canyon-liknande sevärdhet man kan skåda in. Arequipa är Perus andra största stad. Av det lilla jag såg på vägen in från flygplatsen så är den inte helt olik ställen som Phnom Penh i Kambodja: rå cement i husbyggen, svag belysning, behov av viss utbyggd infrastruktur. Ska bli spännande att se mer av landet. Nu sova först, det blev en lång resdag det här.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest