BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 24 februari 2009

Snart på buss igen

Vid bussterminalen i Comanche. Jag har en bussbiljett by the size of ett A4-papper. Molnigt i morse men nu är det soligt och fint. Lagom varmt, bra bussväder. Avgång om 20 min.

Campeche - lite som Söderköping

Gemyt. Det tror jag är ordet för att kortast beskriva Campeche. De som besökt den östgötska pärlan Söderköping anar vartåt det barkar. Fast Sörping har färre kolonialbyggnader. Och så muren som i Visby då.

Väldigt trevligt iaf och tyst, rent, propert och förmodligen rätt tråkigt i längden. Det är fartgupp runt i hela Campeche stad (även delstaten heter samma sak) så bilarna liksom smyger fram. Jag sitter vid en hotellrestaurang (bilden) vid stans lilla katedral och har tre timmar innan jag ska checka ut och sätta mig på en buss i fem timmar till Cancun.

Ett sött hotell & en sen middag

CAMPECHE. Har hamnat på ett av de finaste hotell jag bott på, Hotel Castelmar i Campeche, sydöstra Mexico. Detta efter två försenade flyg och tajt med tid vid bytet i Mexico City. Men det gick och väskan hann med också.

Nu är klockan över midnatt men jag är ju hungrig så jag har gått över gatan till ett ställe och beställt en tonfisksallad. Tog pasta först men den var slut. De har servetthållare från SCA här.

Campeche är som Visby, en ringmur runt alltihop. Det blir mindre tid här än jag tänkt eftersom jag bokade flygen men imorron fm ska jag ta en titt runt.

Med gott om tid och en öl

Är på Acapulcos internationella flygplats med en timme och tio minuter till 6.40-flighten till Mexico City. Har aldrig varit med om en så tom flygplats, särskilt inte en internationell. Har sett kanske femton resenärer. Bromma framstår som knökfull i jämförelse. Jag har gått igenom butiksutbudet, samma saker de säljer på stranden, druckit en Sol, ätit en glass och nu hamnat på Henry J Bean's Bar & Grill på övre planet. Här är fem personer i den väl tilltagna restaurangen förutom bartendern och jag. Dricker nu en Sol till, vad ska man göra liksom, och funderar på att läsa ett kapitel till i min bok. Men jag försöker hålla igen för att den inte ska ta slut innan semestern gör det. Har iofs Steinbecks Burning Bright nedtryckt i väskan också om jag inte minns fel.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest