BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 18 september 2009

MAT: En liten bit av Paris – på Kungsholmen


En aning pariserkänsla hittar man hos Wijnjas Grosshandel på Kungsholmen där jag var i förmiddags.
Stället ligger på Bergsgatan och är egentligen just en grosshandel som importerar delikatesser som finostar typ Roquefort, oliver, färskpasta, vinäger och allehanda annan smaskens. Priserna är låga och stället är inrymt i ett lite småfuktigt och rätt litet garage med en gaffeltruck att beskåda utanför. Det är kul att bara gå runt där inne. Jag passade på att bunkra lite specialbalsamvinäger, pasta och ostar. De har tydligen en särskild ostkällare på Scheelegatan också, och man kan även beställa vinprovning.

När man ändå är i krokarna kan man lika gärna gå förbi den thai-kinesiska stormarknaden (bilden) vid hörnet Polhemsgatan/Fleminggatan och få sig en dust av Asien också. Därinne säljs det till stor kinesiskt pynt, men det finns även saker som soya, nudlar och annat som är bra att ha till en thailändsk middag tillexempel.

Nu när det är sagt och gjort ska jag gå en långpromenad i den fantastiska höstsolen och äta en billig lunch nånstans. Har en del pyssel här hemma – framför allt reseplanering – men det får vänta lite. Det är ju ändå fredag. Och sol.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest