BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 1 maj 2010

SHANGHAI: Tidernas världsutställning

TV: Fyrverkerifesten på världsutställningen
Världens största jippo
har startat i Shanghai
På lördag 1 maj invigdes världsutställningen i Shanghai, världens genom tidernas största jippo sett till investerade pengar och förväntat antal besökare (mellan 70 och rent av bortåt 90-100 miljoner på ett halvår). Mässområdet är stort som Södermalm och ligger mitt i Shanghai på båda sidor om floden Huangpu. Jag var på mässområdet och gjorde reportage för en dryg månad sedan. Då var alltihop ännu till stor del en byggarbetsplats. Och vissa rapporter, som den här i Washington Post, antyder att området trots sin storlek får svårt att hantera alla besökare. Biljetterna till Kinas egen paviljong tog snart slut. Kina har investerat mångmiljardbelopp i ombyggnader i Shanghai inför världsutställningen. Bredare avenyer, nya tunnelbanelinjer, parker och byggnader har omformat hela stan och ställt till oreda de senaste åren för invånarna.

Klicka Play ovan för att se Associated Press rapport från invigningen på lördagen – eller klicka här för att se den direkt i You Tube.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest