BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 7 augusti 2007

Staden hindrar havet

Ute på promenad längs småbåtshamnen och delar av stranden i Barcelona och det slår mig att stan faktiskt tagit vara ganska dåligt på sitt läge. Stockholm är ju också en havs- eller i varje fall en kuststad, och där finns ju vattnet inpå knuten. Här, bortsett från stranden då, har man byggt igen vattensidan med broar, hus på pirar och en otillgänglig småbåtshamn. Lite synd. Iochförsig delar ju Barcelona det ödet med en hel del andra städer men lite synd är det.

Avnjut Barcelona på kvällen

Ett par, förvisso dåliga, mobilbilder från härom kvällen visar Barcelona från en av dess finare sidor. Lyktorna lyser upp de trånga gränderna på gatunivå. Därovanför försvinner huskropparna upp i den varma medelhavsnatten. Små torg med restauranger dyker upp runt varannan krök. Särskilt Born med dess många barer bör upplevas av dig som kommer hit. Satsa hellre på ett lite dyrare matställe - priserna för bra mat är inte särskilt låga visserligen men det är de inte hos billiga holkar heller, varför de ofta blir en sämre affär. Lagom sunkiga hostal hittar de i gränderna ner mot havet. Buss 57, 59, 64 och 157 går till beachen och kostar 1,25 euro.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest