BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

lördag 24 mars 2007

Dessa tempel alla pratar om

Framme i Siem Reap nu, kl ca 14. Har hamnat på ett ställe lite över budget, men jag ska gå en sväng nu och hitta ett annat och byta imorgon.
Ska pejla in utelivet lite samtidigt.
Börjar tröttna på dessa tempel som alla tjatar om redan innan jag sett dem. Man förväntas betrakta dem i soluppgång, solnedgång, mitt på dan, inifrån och ut. Dessutom ska man se alla och helst några till. Jag säger: Ge mig ett tempel oavsett belysning så är jag nöjd. (Blir intressant att se vad jag tycker om denna anteckning när jag väl sett dem.)
Mest irriterande är dessa mc-taxinissar som nödvändigtvis ska köra en överallt. Jag kan för bövelen hitta en taxi när jag behöver en, stan vimlar av dem. Är iofs rätt bra på att skaka av dem, ska nog gå här också.

För partiets bästa

Vi åker just förbi en lång rad jordbruk/jäger, där det utanför varje står en blå skylt med Canbodia People's Party. På ett ställe fanns 20-30-talet hängmattor upprätta under ett tak. I två av dem låg två snubbar och studerade bussen när den for förbi. Gissar att det är någon sorts statliga gårdar. Partiskyltar ser man å andra sidan överallt på landsbygden.
Och så mitt i alltihop, ett ruckel med skylten American School of Phnom Penh.
Var buss tutar hela tiden.
Kambodjansk karaoke på tvn. Ingen sjunger.

Vem?

Någon har kläddat ner ett nummer, kanske ett telefonnummer, på förstasidan av min IHT med svart kulspetspenna. 009316525147. Extremt nyfiken på vart det går.

Buss till Siem Reap

Klev just på bussen, en gammal fin långfärdsmaskin med vad som ser ut som röda lädersäten. Köpte en ett dygn gammal International Herald Tribune en en kille på trottoaren för tre dollar. En story om Bush som vänsterkryss. En karl har räknat in passagerarna i bussen tre gånger nu. Behaglig temp eftersom det är 7 på morgonen. Sol.
Minibussen från hostelet körde genom stans bättre kvarter, kul att se. Chauffören försökte gena mot enkelriktat. Fick möte. Försökte vifta åt sidan mötet. Fick backa. En polis såg lojt på.
Nu tutar bussen och någon blåser i visselpipa. Vi rullar iväg långsamt.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest