BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

tisdag 19 januari 2010

LITTERATUR: Lästa böcker på resan

Hittills har jag läst följande:

• Midvinterblot, av Mons Kallentoft (den överlät jag till Eleonore i Sydney)
• The Fourth Estate, av Jeffrey Archer (köpt i 2:nd hand-affär i Cairns, lämnad i hostel i Auckland)
• Hemsöborna, Strindberg (ligger kvar i väskan)
• The Runaway Jury (har filmatiserats), John Grisham (hittat på hostelet här i Paihia, håller på med den nu).

Bäst hittills: The Fourth Estate. Men alla är bra, inte läst nåt dåligt än. Däremot hittade jag en svensk översättning av Floden Blev Mitt Liv, den gamla australiensiska långköraren från tv. Men den var inte mycket att ha, gav upp efter tre-fyra kapitel.

Imorgon: Norrut till Ninety Mile Beach. Här blir jag till övermorgon då jag tar morgonbussen söderut igen mot Wellington. Dit kommer jag inte förrän dagen efter dock.

UT PÅ SJÖN: En skymt av delfiner

Börjar tröttna på bussar...
Är seg efter en hela dag på sjön, i sjön och i solen. Desto retligare då när jag märker att det busspass jag köpt, med bussarnas Ryanair, Nakedbus.com, liksom inte går att använda för att boka en resa. Jag har passet, ett bokningsnummer – men ingenstans att boka. Boka enkelresor går förstås, vilket jag gjort nu i ren ilska över systemets oförträfflighet, men att mitt pass då?! Har mejlat kundtjänst, en rent principiell åtgärd för jag förväntar mig knappast någon upprättelse.

För övrigt är det som alltid när man reser runt att man underskattar tiden själva resandet tar. Nu tex på torsdag morgon ska jag ned till Hamilton, som stan heter, vilket innebär bussbyte i Auckland. Framme kl 2 och då har ju den dan mer eller mindre gått. Får se, jag kanske struntar i allt vad bussar heter och hyr en bil istället.

I övrigt har vi kollat in delfiner idag – roligt. Ett par svenska tjejer var med på samma båt som jag hängde lite med.

Jag har simmat med delfiner. Det låter bättre än det var, jag såg två delfiner tre-fyra meter ner i det blå vattnet i kanske fem sekunder. Men en svensk tjej som var med på båten kom alldeles inpå och blev typ påsimmad. De här är helt vilda och, som kapten på båten sa, de måste inte vara här – ofta kan de vara långt bort och leta mat. Lite coolt är det ändå.
Det här nätet tyckte fartygschefen själv var väldigt roligt. Sjöälv ifrågasätter jag nöjet att utsättas för en störtsjö saltvatten när han kör båten framåt samtidigt som man hänger där nere. Men det var praktiskt när man skulle i och leta delfiner, särskilt som en hel del miffon inte verkar veta hur man simmar med simfötter.

Japp, ett berg med ett hål som vi åkte igenom med turbåten.

Closing in...

Detta är den största ön i Bay of Islands, där jag är nu. Vi fick en timmespromenadtid där så jag klättrade upp till toppen. Glömt vad den heter nu, men det var väldigt tjusigt. Massa får och grönt, lite Irland över det.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest