BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 25 juli 2010

TYSKLAND: Snart i Hamburg

Här tar vi en kort paus vid en tysk åker inhängnad med elstängsel.
Inga djur i sikte. På motorvägen bredvid står trafiken tokstill -
tidplanen knakar i fogarna. En natt i Hamburg, sen vidare mot
Köpenhamn som det ser ut just nu.

AMSTERDAM: Åter norrut imorgon

Ikväll har vi ätit på en indier och därefter kollat in det (ö)kända Red light district. Så ökänt är det inte längre, mest ett turistspektakel där fulla britter går runt och dricker billig öl längs pittoreska gator med medeltida hus på ena sidan och kanalen på den andra. I nedervåningen på flera av dessa hus hyr prostituerade tjejer in sig i små bås med glasdörrar ut mot gatan, som skyltfönster med röd belysning där de står och visar upp sig och försöker locka kunder. I guideboken står det att priset ligger runt 30-50 euro. Över alltsammans ligger en våt doft av marijuana, som fuktigt gräs. Men det är faktiskt ingen sunkigt stämning, snarare ett rätt uppsluppet jippo över alltihop där folk strosar fram och tillbaka och njuter av den klara nattluften.

Nu är vi åter på hotellet efter en lugn kväll och satsar på en snabb badrunda imorgon innan vi kör mot Hamburg. Hoppas också hinna förbi en kuststräcka i Holland där man kan se delar av de torrlagda tidigare havsbottnar som skyddas mot översvämning av avancerade vallar (se bilden).

Gonatt.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest