BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 18 februari 2011

NORDAFRIKA: Protesterna fortsätter

INTERAKTIV KARTA: Land för land – klicka för senaste nytt

Visa Protesterna i Nordafrika & Mellanöstern på en större karta
Kung Hamad.
Protesterna runt om i Mellanöstern och Nordafrika som inspirerats av folkets framgångar i Tunisien och Egypten fortsätter och dagligen kommer rapporter om stora demonstrationer, sammandrabbningar med polis, massgripanden och dödsfall. Bahrain, med kung Hamad på tronen, är det senaste landet att dras med i vågen av folkligt vrede över despotiska regimer, korrupta politiker och bristfälliga mänskliga rättigheter som präglat regionen i decennier.

En Resande Reporters Äventyr försöker här bringa lite reda i vad som händer var just nu med hjälp av den här nyhetskartan, med uppdateringar och länkar till senaste nytt för varje land. Klicka på symbolerna i kartan för mer info. Använd + och i kartan för att zooma ut och in.

Andra bra nyhetskällor för den som vill ha en översiktlig koll är den här pågående storyn från brittiska Telegraph, Google News nyhetsflöde och, som alltid, New York Times. Helt omistlig är även TV-kanalen Al-Jazeeras engelskspråkiga sajt.

TV FRÅN BAHRAIN:  Regimen i hårt tillslag – Clinton: "Visa återhållsamhet"
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest