BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

fredag 8 augusti 2008

Västervik på väg att varva ner


Erik vid Skanvik på Gränsö strax utanför Västervik. Formidabelt klippbad med obruten horisont.

VÄSTERVIK. Tanken var att jag skulle köra i maklig takt upp till Stockholm eftermiddag. Nu blev det inte riktigt så, jag körde en runda via sommarstaden Västervik istället och orkade liksom inte rikigt fortsätta efter det. Så nu sitter jag på ett hotellrum vid torget och ska ut och käka snart och ta en pilsner.

Västervik håller på att varna ner efter sommaren 2008. Lite sorgligt. Det är en del båtar i gästhamnen, men långt ifrån fullt. Var ute vid Skanvik, klippbadet. Inte en själ. Fast vid Gränsö slott var det någon sorts jippo, ev bröllop, och längs uteserveringarna inne vid Fiskartorget hänger ännu en hel del folk. Hoppas man kan hitta ett hyfsat fullsatt ställe.

Det går båtar ut till Hasselö, så eventuellt tar jag en förmiddagsrunda dit på lördag. Vädret får avgöra.

Här bredvid syns skutan Vega förtöjd vid fiskehamnen.

Man minns de roliga somrarna här för runt 14-15 å sedan. Som det tältades och dracks öl borta på ängen vid Notviken. Det var tider det.

Kollade i telefonkatalogen efter en tidigare klasskompis från plugget i Linköping som jag minns kom från Västervik. Hittade inte henne men sannolikt hennes syrra, Linda. Där ser man.

Nu: mat.
Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest