BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

måndag 13 september 2010

BÅT: Till salu längs bryggorna

Båtkoll inför nästa sommar
Har ägnat min lediga, utkompade måndag till att titta på lite till salu-båtar. Vädret var megakass i Stockholm men det gjorde inget eftersom jag åkte runt i bil. Här är ett urval av vad inspektionsrundan gav:


En tjusig Grand Banks 32 Sedan från 1974 med en Ford-diesel under däck. Såg ut att ha bra finish i detaljerna inuti och med rejält tilltaget akterdäck. Lite synd dock att den här modellen inte har sidodörrar in till styrhytten som en del andra Grand Banks. Det här är framför allt en flytande sommarstuga, relativt billig i inköp men man kan gissa att den kostar en del i underhåll.


En Targa 25 med teakdäck, 2003 års modell, som ligger ute i Saltsjöbaden. Man ser att det är en relativt ny båt på bland annat dassdörren i framkant på kabinen.

De lilla bilden visa skillnaden mellan en Targa 25, närmast kameran (en 23 finns också), och Targa 27 bredvid.


Här har vi en svartgrå Targa 27 med lite militärbåt över sig, 2002 års modell. 27:an har en maskin, vissa större Targa har två dieslar. Jag skulle trots allt föredra en båt med bara en maskin, framför allt av ekonomiska skäl.


Dagens favorit: en av de vackraste motorbåtar jag sett, med ett mycket stort akterdäck (nedan), fina trädetaljer, stor kabin med kök och minst två kojer förut. Hon var inte till salu vad jag kunde se och jag hittade inte ens någon information om vad det är för båt. Någon som vet?

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest