BLOGGEN HAR FLYTTAT

Denna sida uppdateras inte längre. Min reseblogg En Resande Reporters Äventyr har fått en ny form och ny adress: erikbergin.com

söndag 18 mars 2007

Fler flygande finesser

Sånt här blir man lite impad av. Nyss dök det upp ett mejl från Air France med inloggning till en sajt där man kan byta plats i planet. Ska se om det går att hamna vid nödutgången.

Konsten att inte ta med för mycket


Packläge nu i min extremt renoveringsröriga lägenhet. Har lagt all skit i en hög i vanlig ordning innan det åker ner i säcken. Det är inte mycket man behöver förstås men ändå tycker jag högen ser oroväckande stor ut.
Rutten har klarnat lite, ungefär ser den nu ut såhär:
Singapore två dagar, sedan flyg till Phnom Penh. Två dagar där, under vilka jag vill se Killing Fields (Choeung Ek) bland annat.
Därifrån till Angkor (Siam Reap) där jag kan tänka mig att man stannar och hänger ett par dagar.
Sedan är det lite oklart men jag antar att det blir åter Phnom för vidare transport till Ho Chi Minh (Saigon), troligen medelst buss. Därifrån går det tåg norrut, tanken är att på det sättet komma upp till Hongkong och Kina.
Låter nästan som en plan. Börjar verkställa direkt. Ska bara fixa lite middag först och slöglo på en gammal bondrulle.

Det här slipper man snart! Fast fint är det. Här ser man träden utanför mitt fönster i vinterprakt. Sicken stor bild det blev. Jag har lokaliserat en funktion varmed man kan ändra storleken på bilderna, vore ju kul om de blev lite större än de tidigare.
Usch vad jag bluddrar, måste börja skriva något vettigt här snart. Skyller på att jag är en totalt ovan bloggare. Man måste lära sig systemet först. Tar ju tid såntdär.
Eftersom jag åker först imorgon kväll, och hade (nästan) hela dagen igår ledig också, så känns det ännu på något vis inte som att jag har semester. Det känns också som ett klassiskt upplägg för att behöva stressa - när man har för mycket tid blir man slö och tvingas göra allt i sista momangen.
Men det ordnar sig säkert. Egentligen sitter jag och randar nu bara för att kunna testa skrivfunktionen på internet, har bara bloggat från mejl eller mobil hittills. Ska exempelvis se om det går att posta flera bilder i en och samma inlägg. Vore ju käckt.
Här till vänster har vi en karta över delar av Sydostasien. Igår kväll satt jag och lurade på bästa resvägen, i diverse guideböcker har det sagts att vägarna är så kassa att bussarna ibland inte tar sig fram = lång restid. Men det där tror jag mest gäller under regnperioden och den är ju inte nu. Så det löser sig säkert.
Egentligen är det nog det den andra bilden visar som jag längtar mest till - svensk högsommar. Svårslagen. Här en paddelnisse i Djurgårdsbrunnskanalen.

En bra affär?

Precis nu bokade jag dels flyg från Singapore till Phnom Penh, dels ett sorts hostel i stan två nätter. Hela paketet gick loss på under tusen spänn. För rummet i två nätter betalade jag 86 kronor och 94 öre, det får man ändå säga ser ut som en bra deal. Även om jag inte sett stället i förväg förstås. Men det är enkelrum, påstås ligga centralt och ska enligt uppgift ha internet. Som västerlänning känner man sig på något vis trygg när det finns internet.

Annons
Annons

Hitta din biljett enkelt - sök flyg via kartan

Klicka på din avreseort, leta fram din destination och klicka på "Show Flights".
Här är alla platser dit jag rest